nedelja svetniških kandidatov

podobica_NSKDan svetniških kandidatov v Strletovi rojstni župniji Sv. Vid nad Cerknico.

V nedeljo, 20. septembra 2015, je bila slovesnost ob dnevu svetniških kandidatov ljubljanske metropolije. Tokrat je bil v ospredju božji služabnik prof. dr. Anton Strle, katerega stoto obletnico rojstva obhajamo letos.
Ob 15.00 se je začela ura češčenje, v kateri so se prepletale pesmi, Strletova besedila in molitev rožnega venca s posebnimi nameni pred vsako desetko.
Ob 16.00 se je pričela sv. maša, ki jo je vodil ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, ob njem pa sta bila še novomeški škof msgr. Andrej Glavan, predsednik slovenske škofovske konference in apostolski nuncij msgr. dr. Juliusz Janusz. Somaševalo je 50 duhovnikov, v cerkvi pa so bili številni verniki pa tudi veliko redovnic. Nadškof se je v homiliji zaustavil zlasti ob božjem služabniku Strletu. Hkrati je poudaril, kako je potrebno, da se k našim svetniškim kandidatom tudi priporočamo.
Po maši je bila še predstavitev postopkov za beatifikacijo.
V Strletovi domači župniji so v spomin na današnji dan poskrbeli za napis na njegovi rojstni hiši, za ploščo na župnijski cerkvi in za križ na kraju globokega doživetja Boga pri desetih letih.







top



© 2024 Duhovno središče Voglje, Kotna pot 8, Voglje, 4208 Šenčur, Slovenija