Vzdržite!

Mi vsi želimo živeti srečno in polno življenje: Bog naj v njem igra svojo vlogo, njegovo voljo hočemo spoznati in hoditi po poti krščanskega življenja. Rasti hočemo v prijateljstvu s Kristusom, vero želimo izkusiti kot preobrazujočo moč. Od Marije, Jezusove Matere, se želimo učiti pravo ljubezen do Boga in do bližnjega in tako najti globoko notranje veselje.

Kako moremo rasti v prijateljstvu s Kristusom in izkusiti fantastično moč vere, ki preobrazuje?!

»Bog je dober, bodimo mu predani, popolnoma predani, neomejeno in nepreračunljivo! Potem bomo Boga slišali, ga videli, ga izkusili v življenju, ki nastaja okrog nas in se razvija…, da bi bili prevzeti od ljubezni…, pozabili na same sebe, da bi vsem postali vse«, tako pravi mati Julija.

29. avgusta 2007 mineva deset let, odkar je mati Julija odšla v večno Očetovo hišo. Dva dni pred svojo smrtjo je nagovorila skupino mladih, ki je bila v Thalbachu na obisku. Radi Ti izročimo te besede na pot Tvoje osebne vere.

»Z delom, študijem in molitvijo oblikujemo svoj značaj. Le kdor služi, se nekaj nauči. Vendar od vsega najbolj odločilna je rednost. Redna molitev nam pomaga, da ostanemo zvesti. Moramo vzdržati, vzdržati, vzdržati!… In če ne vemo več ne kod ne kar: Vzdržati in nadaljevati. Bog je nad vsem. Bog ima z vsakim od nas svoj načrt. Bog, Gospod, naj te blagoslovi in varuje. Vzdrži.«
(mati Julija, 27. avgust 1997)








top



© 2024 Duhovno središče Voglje, Kotna pot 8, Voglje, 4208 Šenčur, Slovenija