Božična igra 2015

slika_skupina»Gospod je v svojem Srcu pripravil prostor zate!«

V torek, 29. decembra, smo imeli letošnjo božično igro. Ker smo poskušali v igri povezati leto posvečenega življenja, leto usmiljenja in božični čas, smo nadaljevali s temo letošnjega počitniškega tedna »Gospod je v svojem Srcu pripravil prostor zate!« Več kot 50 otrok in mladih iz različnih župnij in vasi je aktivno sodelovalo v nastajanju igre kot igralci, instrumentalisti, bralci, spremljevalci ali »tehniki«.
Hvaležni smo občini, da smo spet lahko uporabili lepo dvorano kulturnega doma, ki je bila že ob začetku igre napolnjena do zadnjega sedeža.
Igra se prične s prizorom, ko Tim posluša radio. Radio napovedovalec »radia Voglje« ravno napoveduje mlade glasbene talente, ki nam kot pravi orkester zaigrajo »Little Drummerboy« in štiri kitariste, ki odigrajo »Largo« iz Vivaldijeve »Zime«.
V nadaljevanju Tima obiščeta sestri in skupaj poslušajo radijsko oddajo »Gospod je v svojem Srcu pripravil prostor zate!«, ki se predvaja ob letu posvečenega življenja. Pravi radio napovedovalec napove, da bo ta večer posebna oddaja, ker so našli zelo star posnetek skupine ljudi, ki so se posvetili Gospodu. Posnetek je že zelo star, iz leta 33. To je bila skupina apostolov z Marijo. Prav tako radio napovedovalec profesionalno povezuje vse sledeče prizore v nadaljevanju oddaje.
Radio nas tako vodi v dvorano zadnje večerje, kjer apostoli po Jezusovem vnebohodu molijo in prosijo Svetega Duha. Včasih prekinjajo molitev »Veni Sancte Spiritus«, se pogovarjajo in spominjajo trenutkov, ko so se popolnoma posvetili Jezusu. Vidimo različne prizore iz Jezusovega življenja z apostoli: apostola Jerneja, ki svoje življenje posveti Jezusu že pri poroki v Kani; Jezus pokliče ribiča Petra in Andreja ob jezeru in potem cestninarja Mateja; Jakob in Janez počasi razumeta, kaj pomeni, da je Jezus Božji sin, ko nujna mati prosi, da bi sedela na Jezusovi desnici in levici; Jezus trikrat vpraša apostola Petra: »ali me ljubiš?«.
Nazadnje apostoli prosijo še Marijo, da jim ponovno pove, kako jo je Bog izvolil. Tako nas igra vodi v Nazaret, ko angel oznanja Mariji, da bo spočela Jezusa, in v Betlehem, kjer pridejo pastirji in drugi ljudje počastit Jezusa.
Na koncu igre je g. Tomaž Nagode, ki je nadomeščal patra Andreja, povabil vse otroke, da prejmejo blagoslov.
V prijetnem druženju in pogovoru se je naš dogodek prijetno zaključil.
Ker je naslednja skupina že ob 18.00 rabila ključ dvorane, je kar nekaj od staršev in mladih pomagalo, da smo s združeni pomoči v kratkem času celo dvorano pospravili in vse stvari prinesli v župnišče.
Vsem igralcem, instrumentalistom, sodelavcem, snemalcem, vidnim in nevidnim pomočnikom (posebno tistim, ki so do konca vztrajali!), g. Nagodetu, Šenčurski občini, g. Tičarju in krajevni skupnosti se prisrčno zahvaljujemo!

Hvala lepa in Bog lonaj!

Kdor želi slike ali posnetke, lahko pošlje email.







top



© 2024 Duhovno središče Voglje, Kotna pot 8, Voglje, 4208 Šenčur, Slovenija