Potovanje animatorjev v Limburg

V nedeljo 4. avgusta smo se animatorji počitniškega tedna odpravili v Limburg (pri Lahnu). Ob pol desetih smo se zbrali na železniški postaji v Kranju in se vkrcali na vlak. Čakala nas je dolga vožnja do Frankfurta, kjer smo prestopili na vlak do Limburga. Do našega bivališča v Limburgu smo prispeli pozno zvečer.

V ponedeljek smo se odpravili na romanje do samostana Arnstein v Obernhofenu. Skupaj s še nekaj domačini smo začeli pot na železniški postaji v Diezu. Preden smo začeli hoditi, smo v katehezi slišali, da smisel romanja ni to, da se dokažeš drugim, kakšno pot zmoreš premagati, ampak da se naučiš, da je življenje včasih enostavnejše, tako kot je pot včasih položnejša, včasih pa je težja, kot pot ki se vzpenja ali spušča. Po približno šestih urah hoje smo prispeli do cilja, kjer smo romanje zaključili s sveto mašo v cerkvi posvečeni Jezusovemu Srcu. Po sveti maši so nas pravoslavne sestre, ki od nedavnega živijo v samostanu, pogostile z večerjo. Nato smo se z vlakom odpeljali nazaj.

V torek smo si ogledali mesto Limburg. Zjutraj smo sodelovali pri sv. maši v stolnici s petjem in ministriranjem. Po sv. maši nas je prišel Limburški škof Georg obiskat in se je zanimal za vsakega od nas, kaj počenjamo in kakšne načrte imamo za življenje. Nato pa smo obiskali škofijski muzej, kjer smo videli tudi relikvije Svetega Križa. Od tam smo nadaljevali pot skozi mesto, ki nas je očaralo s svojim arhitekturnim slogom. Po kosilu smo se s pedalini zapeljali po reki Lahn, nato pa smo si ogledali stolnico, posvečeno svetemu Juriju in Nikolaju. Zgodovina cerkve sega v 10. stoletje, današnja cerkev pa je zgrajena v romansko-gotskem slogu. Posebno so nas navdušile orgle s štirimi manuali in kar 4302 piščalmi, ki smo jih tudi sprobali.

V sredo smo si pogledali še mnoge lepe mašne plašče v zakristiji ter se odpravili na enega izmed zvonikov, saj to v torek ni bilo mogoče. Šli smo tudi v adrenalinski park v Diezu, kjer smo se preizkusili v pogumu in moči. Zvečer smo se odpravili na sprehod do Lana od kjer smo imeli čudovit razgled na mesto ter stolnico.

V četrtek zgodaj zjutraj smo odšli na vlak ter se odpeljali do Frankfurta, kjer smo se kmalu vkrcali na vlak za Slovenijo. – Hvala vsem, ki ste nas spremljali v molitvi!

 







top



© 2024 Duhovno središče Voglje, Kotna pot 8, Voglje, 4208 Šenčur, Slovenija