Počitniški teden v Vogljah

Od ponedeljka, 29. julija, do petka, 2. avgusta, smo se zbirali v Vogljah za počitniški teden. Veselili smo se, da smo spet prišli skupaj s tistimi, ki prihajajo že »vedno«, hkrati pa smo letos spoznali tudi nove otroke in mlade. Bilo nas je vseh skupaj okoli 65 iz različnih župnij in krajev.
Pri letošnjem počitniškem tednu nas je sam Jezus vabil: »Pridite vsi k meni!« Tako smo se približali Jezusu in njegovemu Srcu. Pripravili smo se na posvetitev Jezusovemu Srcu, iz katerega lahko prejmemo vse milosti, moč, pogum in blagoslov za vztrajnost v življenju.
Vsak dan smo začeli v cerkvi z molitvijo, petjem in katehezo za duhovno okrepitev. Potem smo se še telesno okrepčali z dobro malico preden smo se razdelili po skupinah, kjer smo se pogovarjali in ustvarili različne stvari v povezavi z Jezusovem Srcem, ki predstavlja Jezusovo ljubezen in zadoščevanje. Zaključili smo vsak dan s kratkim češčenjem v cerkvi in se Jezusu zahvaljevali za vse, kar smo doživeli.
V četrtek, 1. avgusta, smo šli na celodnevni izlet v Rakek, kjer je župnijska cerkev posvečena Srcu Jezusovemu. Tam smo imeli sv. mašo. Nato smo obiskali muzej »Cerkniški hram« kjer smo na maketi videli, kako Cerkniško jezero deluje.
V petek je bil prvi petek in letos že zadnji dan. Začeli smo s češčenjem Najsvetejšega in »čiščenjem« naših duš pri sv. spovedi. Potem smo se pripravili na zaključni večer in na posvetitev Srcu Jezusovemu. Vreme je bilo spet odlično, čeprav je še malo pred tretjo uro močno lilo, a Bog nam je poslal sonce. Večerjali smo tokrat skupaj in se s pico okrepili, preden smo šli v cerkev, kjer smo imeli zaključno sv. mašo, pri kateri smo se posvetili in izročili Jezusovemu Srcu. Za zaključni večer v dvorani so posamezne skupine pripravile predstavitev naše priprave na posvetitev.
Hvala Bogu za blagoslov v tem tednu! Hvala vsem, ki ste nas podpirali z darovi ali z molitvijo in hvala vsem animatorjem, ki so skrbeli, da je tudi letošnji počitniški teden lepo potekal.







top



© 2024 Duhovno središče Voglje, Kotna pot 8, Voglje, 4208 Šenčur, Slovenija