Teme:'Proces za beatifikacijo'


Prva seja v procesu za beatifikacijo božjega služabnika Antona Strleta

V soboto, 21. januarja 2017, je v prostorih nadškofijskega ordinariata v Ljubljani potekala prva seja v postopku za beatifikacijo in kanonizacijo božjega služabnika duhovnika prof. dr. Antona Strleta.

[...več]
Vabilo k sveti maši

Srečanje slovenskih postulaterjev

adscn5751 Na pobudo nadškofa Stanislava Zoreta je bilo v sredo, 12. oktobra 2016, v Vogljah prvo srečanje postulatorjev s področja Slovenije…

[...več]
nedelja svetniških kandidatov

podobica_NSKV nedeljo, 20. septembra 2015, je bila slovesnost ob dnevu svetniških kandidatov ljubljanske metropolije. Tokrat je bil v ospredju božji služabnik prof. dr. Anton Strle, katerega stoto obletnico rojstva obhajamo letos.

[...več]
vabilo na nedeljo svetniških kandidatov

NSK_plakat
Vabimo Vas na praznovanje NEDELJE SVETNIŠKIH KANDIDATOV LJUBLJANSKE METROPOLIJE

Praznovanje bo v nedeljo, 20. septembra 2015, v župnijski cerkvi Župnije Sv. Vida nad Cerknico.

[...več]
Simpozij na teološki fakulteti – 22.4.2015

dsc06645.jpg
V sredo, 22.4.2015, smo na teološki fakulteti v Ljubljani imeli simpozij ob stoletnici rojstva božjega služabnika prof. Antona Strleta.

[...več]
Vabilo za simpozij

molitev za beatifikacijo prof. Strleta

10. obletnica smrti prof. dr. Antona Strleta

strle.jpgOsrednje praznovanje 10. obletnice smrti prof. dr. Antona Strleta (1915–2003) bo v soboto, 19. oktobra 2013, ob 19.00, v župniji Ljubljana Sv. Križ (na Žalah).

[...več]
Pridiga nadškofa Franca Rodeta

Ljubljana-Sv. Križ (Žale), 24. oktober 2003 Prevzvišeni škofje, predragi duhovniki, spoštovani sorodniki pokojnega profesorja Strleta, dragi bratje in sestre! »Pogreb naj bo najpreprostejši, brez vencev in drugih nepotrebnih izdatkov, tudi brez naznanil, razen, kolikor je res nujno potrebno. Iskreno želim, da bi bil govor samo pri homiliji in nič več. Mislim, da imam pravico, da […]

[...več]